Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Mešano na žaru: Runda #33

361.) Slovenija

Obstaja država v Evropi pod Alpami, ki meji na Balkan in je omejena sama s seboj. Tam živijo najlepše ženske, vendar nataliteta upada. Tam nezaposleni največ delajo. Tam živijo ljudje na najbolj plodni zemlji, ki pa je neobdelana. Ker se obdelovanje plodne zemlje kmetom ne izplača. Tam večinoma prazni vlaki še vedno vozijo najpočasneje v Evropi, brez upoštevanja voznega reda, po avtocestah pa se vozijo noro hitro – s plačevanjem cestnine, ki je med najdražjimi v Evropi. V tej državi vsi igrajo košarko, smučarji dosegajo svetovne športne dosežke. Rekreacija jim je prioriteta, delo pa rekreacija. Vsi hitijo v službo, a vsi zamujajo. Osemurni delavnik traja deset ali več ur. In nihče se ne upira fevdalnemu izkoriščanju. Zdravstvo je tam brezplačno, zdravljenje pa morajo vsi plačevati. Tam so svobodni novinarji, ki svobodno pišejo in poročajo po ukazih svojih šefov, katerim objave narekujejo skorumpirani politiki in zakulisni veljaki, odvisno od njihovih potreb. Tam je svetovna kriza dobila državljanstvo. Tam so javna naročila skrivnost, državne skrivnosti pa javne. Tam še niso znani končni zmagovalci 2. svetovne vojne. Tam pišejo zgodovino nepismeni, najbogatejši so pa tisti, ki nikoli niso delali. Tam je Slovenija.

362.) Davčna

Na vprašanje “Koliko oseb vzdržujete”, je neki davčni zavezanec zapisal:

  1. 2,1 milijona ilegalnih priseljencev,
  2. 4,4 milijona nezaposlenih,
  3. 900.000 kriminalcev v 85 zaporih,
  4. 650 kretenov v parlamentu in
  5. celo Evropsko komisijo

Osebje administracije mu je vrnilo prijavo s komentarjem, da je njegov odgovor nesprejemljiv. Davčni zavezanec je nato vprašal: “Ali sem morda koga izpustil?”

363.) Družinska tradicija

Dve cimri v študentskem domu, Mojca in Andreja, se odločita da bosta za večerjo spekli hrenovke. Mojca vzame hrenovke, jih na vsaki strani odreže po en košček in da v ponev. Andreja jo vpraša: “Zakaj si pa odrezala na obeh straneh po košček?” Mojca: “Nimam pojma, tako dela moja mama. Pride vikend in Mojca ko pride domov najprej vpraša mamo zakaj ona vedno hrenovkam odreže konce? Mati: “Ne vem, tako je vedno počela tudi moja mama, tvoja babica.” Gre Mojca k babici in še njo vpraša zakaj je vedno tako počela s hrenovkam. Babica: “Ne vem zakaj, ampak tudi moja mama, se pravi tvoja prababica je tako počela.” Očitno je to družinska tradicija. Naslednji dan gre Mojca h prababici v dom ostarelih in še njo vpraša, zakaj je ona vedno hrenovkam odrezala konce. Prababica vsa začudena: “Ja, a še vedno niste kupili večje ponve?”

364.) Fotografski

Pozdravljeni,

prosim za fotografijo Antona Ropa, ki ste jo pred časom posredovali tudi ministrstvu za finance za portret. Potrebujemo namreč fotografije nekdanjih ministrov za delo in Anton Rop je bil med drugim tudi v tej funkciji. Bi nam jo lahko zagotovili brezplačno?

Lep pozdrav,

Branka Knafelc
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO,
SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI

ODGOVOR:

Pozdravljeni

gospa Knafelc, moram vam napisati, da je “zagotavljanje fotografij brezplačno” proti mojim etičnim in profesionalnim standardom. Če že ne cenite delo profesionalnega fotografa, ki si je kupil opremo in živi od fotografiranja in prodaje svojih fotografij, bi Vam priporočil, da se vsaj ne delate norca iz svojega dela.

Zaposleni ste v udobni službi (verjetno veste, da bo plača vsakega prvega v mesecu in s tem nimate problemov) na ministrstvu tudi za delo. Uslužbenci v Državni upravi dobite plačo, ker delavci kot so tudi fotografi plačujemo davke. Če jih ne plačamo jih izterjajo, da dobite vi vsak mesec plačilo na svoj TR. In nenazadnje, ali ni vaše ministrstvo in vlada za katero delate napovedala oster boj s tako imenovano Sivo ekonomijo ?

Zaposleni v Foto agenciji Bobo vam želimo lepe praznike in Veliko božičnico, ki si jo mi ne bomo mogli izplačati

Srdjan Živulovič
direktor/fotograf
F.A.BOBO d.o.o.

365-366.) Razlike in podobnosti

Kakšna je razlika med dobrim sosedom in dobro sosedo?
Dober sosed ti posodi, dobra soseda ti da.

Kaj imata skupnega nosečnica in zažgan toast?
Pri obeh so jih prepozno ven vzeli.

367.) Mala radovednica

Moški in ženska se peljeta v avtu in se divje prepirata o njegovi domnevni nezvestobi. Naenkrat ženski prekipi. Iz torbe izvleče ogromne škarje, bliskovito odpre možu zadrgo, mu v kančku sekunde odreže penis in ga zabriše skozi okno. Za njima se meščanska družinica pelje na nedeljski izlet. Naenkrat, sredi ljubega miru trešči penis ob vetrobransko steklo. Presenečena devetletna hčerka začudeno vpraša, “Oči, kaj pa je bilo to?” Oče ne bi rad šokiral male hčerke, zato si hitro izmisli: “Nič,dragica samo sršen je treščil ob šipo. Mala nekaj časa sedi z začudenim izrazom na obrazu, na koncu pa se vseeno opogumi: “Samo tiča je pa imel res ogromnega, a ne?”

368.) Nazaj v zapor

Zapornik je ušel iz zapora, po dobrih 24 urah pa je potrkal na vrata zapora. Upravnik ga vpraša: ”Pobegnil si, sedaj pa si se prostovoljno vrnil. Lepo, da si se tako hitro pokesal.” Zapornik: ”Saj se nisem.” Upravnik: ”Kako pa to, da si se tako hitro vrnil?” Zapornik: ”Ah, takole je bilo: Jaz pobegnem iz zapora in potrkam na domača vrata, ko me tam pričaka žena in mi reče: Po radiu so povedali, da si pobegnil že pred osmimi urami. Kje pa si hodil toliko časa?!?”

369.) Mala potreba

Pijanec gre po cesti in, ker ga prime na malo potrebo, prične scati po cesti. Mimo pride policaj in mu reče: “Scanje na javnem mestu je kaznivo, kazen je 50€.” Pijanec potegne iz žepa 100€ in mu jih da. Policaj brska po žepih, nato reče: “Žal nimam 50€, da bi ti jih vrnil.” Pijanec: “Pa šči še ti, te častim.”

 

Prikazna slika: Kitti / Flickr (CC);
Vici/šale so zbrane z različnih spletnih forumov in niso avtorsko delo.